Μουρμουρίσματα

0
331

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 350 αλλοδαποί φοιτητές αποφοίτησαν από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας. Οι φοιτητές προέρχονται από 31 χώρες και ένα σημαντικό ποσοστό αυτών είναι Έλληνες. Είμαστε βέβαιοι πως, αν υπήρχε μία ακόμα Ιατρική Σχολή στην βόρεια Ελλάδα αρκετοί από τους Έλληνες που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας, θα προτιμούσαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους. Διότι, έχουμε την εντύπωση πως αρκετοί από τους Έλληνες που σπουδάζουν ιατρική στην Σόφια προέρχονται από οικογένειες που διαμένουν στην βόρεια Ελλάδα. Επίσης, πιστεύουμε πως πολλοί φοιτητές από τις άλλες χώρες που σπουδάζουν στην Βουλγαρία, θα επέλεγαν μία Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα!

Η ΚΑΒΑΛΑ προσφέρεται για την ίδρυση και λειτουργία μιας ακόμα Ιατρικής Σχολής στην ευρεία γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Είναι μία πόλη που έχει πανεπιστημιακά τμήματα, είναι τουριστικός προορισμός και έχει καλή ποιότητα ζωής (για τους κατοίκους της και τους φοιτητές). Μπορεί, επομένως, να προσελκύσει φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο! Και να αποκτήσει μία Ιατρική Σχολή υψηλού επιπέδου.

ΑΡΚΕΙ, όμως, να αδράξουν την ευκαιρία οι τοπικοί άρχοντες και φορείς. Καταρχάς, πρέπει να κάνουν μία σοβαρή συζήτηση με την διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.). Και αφού διαμορφωθεί μία τεκμηριωμένη πρόταση, να την υποβάλλουν, μαζί, στο Υπουργείο παιδείας. Νομίζουμε ότι είναι αντιληπτό πόση προβολή θα έχει η Καβάλα παγκοσμίως με την λειτουργία της Ιατρικής Σχολής. Και βεβαίως, πόσο θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, η παρουσία τριακοσίων και πλέον φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.