Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας/Θάσου: Κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις που αφορούν στην εξαγορά ακινήτου

0
21

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23, του νόμου 4061/2012, για την εξαγορά ακινήτου, ο αυθαίρετος κάτοχος αυτού είχε την δυνατότητα να υποβάλει σχετική αίτηση, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, την οποία η οικεία επιτροπή θεμάτων γης και επίλυσης διαφορών του άρθρου 14, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του ίδιου νόμου μετά από εξέταση, έκανε δεκτή, ή απέρριπτε. Η διαδικασία της εξαγοράς ολοκληρώνονταν με την έκδοση τίτλου κυριότητας από τον οικείο περιφερειάρχη, σύμφωνα με το άρθρο 21, του νόμου 4061/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, κατόπιν εξόφλησης του τιμήματος και προσκόμισης του σχετικού παράβολου από τον αιτούντα.

Σύμφωνα με την αριθ. 709/2020 απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι παραπάνω διατάξεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες. Κατόπιν τούτου, εκδόθηκε το αριθ. 2542/280113/6-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, για την χορήγηση διευκρινίσεων σχετικά με την συμμόρφωση της διοίκησης στην δικαστική απόφαση, σύμφωνα με το οποίο δεν δύνανται να υποβάλλονται νέες αιτήσεις εξαγοράς, οι αιτήσεις εξαγοράς που τυχόν έχουν υποβληθεί δεν εξετάζονται, οι αποφάσεις των επιτροπών θεμάτων γης και επίλυσης διαφορών που τυχόν έχουν εκδοθεί, δεν τυγχάνουν εφαρμογής και τα ποσά που τυχόν έχουν καταβληθεί από τους αιτούντες, δυνάμει των αποφάσεων των παραπάνω επιτροπών, επιστρέφονται σε αυτούς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.