Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. εξοπλίζει τα νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης από το Ε.Σ.Π.Α.: Επιπλέον 5,4 εκ. ευρώ για τα νοσοκομεία

0
18

Με απόφαση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διαθέτει επιπλέον 5.395.000€ από πόρους του Ε.Σ.Π.Α., για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου συναντήθηκε με την διοικητή, Μάγδα Γιαμουστάρη. Οι πόροι κατανέμονται ως εξής:

-2.315.000 ευρώ στο νοσοκομείο Καβάλας, για κλίνες Μ.Ε.Θ., αναπνευστήρες, συστήματα παρακολούθησης ασθενών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, σύστημα μοριακών αναλύσεων, κ.ά.

-1.630.000 ευρώ στο νοσοκομείο της Ξάνθης, για ηλεκτροκίνητες κλίνες νοσηλείας, αναπνευστήρες, πλυντήρια ρούχων κ.ά.

-1.000.000 ευρώ στο νοσοκομείο Κομοτηνής, για αναπνευστήρες Μ.Ε.Θ., υπερηχοτομογράφους, τράπεζες χειρουργείων, θερμοκοιτίδες νεογνών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, κινητή μονάδα αιμοληψίας κ.ά.

-450.000 ευρώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για γαστροσκόπια, κολονοσκόπια, εντεροσκόπιο, υπερηχοτομογράφο κ.ά., για τις ανάγκες του τμήματος ενδοσκοπήσεων πεπτικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Ο καινούργιος εξοπλισμός, θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών αναγκών στα τέσσερα νοσοκομεία, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες. Στη συνάντηση με την διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, στην οποία συμμετείχε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, καρδιολόγος Βασίλης Λούρμπας και η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας, Ζωή Κοσμίδου, ο Χρ. Μέτιος ανέφερε ότι η στήριξη της Περιφέρειας στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαρκής και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της διοίκησής του. Τόνισε δε, ότι μέρος του καινούργιου εξοπλισμού, θα αξιοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Συζητήθηκαν επίσης ανάγκες του νοσοκομείου Κομοτηνής σε προσωρινές κατασκευές που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των εσωτερικών χώρων. Στη συνέχεια και με αφορμή την προμήθεια κινητής μονάδας αιμοληψίας, ο περιφερειάρχης μετέβη στο Τμήμα Αιμοδοσίας, όπου συνομίλησε με την διευθύντρια του Τμήματος, Μαριάννα Ανδρεάδου και τον διευθυντή αναισθησιολογίας, πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου και αντιπρόεδρο του σωματείου εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης, Μπουλέντ Κιαμήλογλου, αναφορικά με τον σημαντικό ρόλο και την προσφορά του Τμήματος και των εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.