Με το πλωτό γεωτρύπανο Stena Forth: Η Energean αρχίζει τις γεωτρήσεις και στον Ατλαντικό ωκεανό!

0
57

Για το γ΄ τρίμηνο του 2024, προγραμματίζεται η επιβεβαιωτική γεώτρηση της Energean στο διαπιστωμένο κοίτασμα φυσικού αερίου στην θάλασσα του Μαρόκου στον Ατλαντικό ωκεανό, με βάση την συμφωνία μίσθωσης του πλωτού γεωτρύπανου Stena Forth, που υπογράφηκε με την Stena Drilling Limited.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, η Energean σύναψε το συμβόλαιο μετά από την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης του ρόλου του διαχειριστή, καθώς και ποσοστών 45% και 37%, αντιστοίχως, στις άδειες Lixus και Risanna, στις οποίες μετέχουν η Chariot Limited και το ΟΝΗΜ, το Εθνικό Γραφείο Υδρογονανθράκων και Ορυκτών του Μαρόκου. Ήδη, η Energean κατέβαλε το προβλεπόμενο τίμημα των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στην Chariot Limited.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να επιχειρούμε στο Μαρόκο, όπου ελπίζουμε να επαναλάβουμε τις προηγούμενες επιτυχίες που είχαμε στην Μεσόγειο, να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή, να συμβάλλουμε στην κάλυψη της αυξανόμενης εγχώριας ζήτησης, με προοπτική να εξάγουμε πλεονάζουσες ποσότητες και να διευκολύνουμε τόσο την ασφάλεια στον ενεργειακό σχεδιασμό, όσο και την μείωση της χρήσης άνθρακα μακροπρόθεσμα».

H συμφωνία περιλαμβάνει την ανάπτυξη του εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος Anchois, που περιέχει 18 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και το οποίο βρίσκεται κοντά σε υποδομές για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την αγορά του Μαρόκου, αλλά και στις διεθνείς αγορές. H επιβεβαιωτική γεώτρηση στοχεύει και σε επιπλέον 11 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα προοπτικών πόρων, που θα αξιοποιηθούν μέσω της ανάπτυξης του Anchois.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.