Μουρμουρίσματα

0
8

ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, θεωρούμε, να ζητάνε αιρετοί (δήμαρχοι), σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικοί να κλείσουν τα σχολεία, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του covid-19, ενώ γίνονται συγκεντρώσεις (πάρτι) σε σπίτια μαθητών, χωρίς καμία προφύλαξη για τη διασπορά του ιού. «Γονείς που επικοινώνησαν μαζί μου, ισχυρίζονται ότι ανάμεσα στα αίτια της έξαρσης αυτής, είναι και τα πάρτι που γίνονται στην πόλη και γύρω από αυτή. Το ότι γίνονται πάρτι σε σπίτια, δεν είναι κάτι κρυφό», είπε ο γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος.

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και ορισμένες Ενώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων μαθητών εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους, για την ελλιπή αντιμετώπιση της πανδημίας στο χώρο της εκπαίδευσης από την κυβέρνηση και συγχρόνως υποβαθμίζουν το ισχυρότερο όπλο, κατά την άποψη μας, απέναντι στον αόρατο και μεταλλασσόμενο εχθρό, που είναι η λεγόμενη «ατομική ευθύνη». Για τα μέτρα στη σχολική κοινότητα, τα οποία εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες, είναι υπεύθυνοι: η κυβέρνηση, οι διευθυντές εκπαίδευσης, οι διευθυντές των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί. Πως μπορούν οι προαναφερόμενοι, να ελέγξουν αν ο μαθητής, ή μαθήτρια, τηρεί τα βασικά μέτρα (χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού, προσωπική υγιεινή) έξω από το σχολείο;

ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τα πολιτικά πρόσωπα, τα κόμματα και τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, είναι να μην «κολλήσουν» οι μαθητές τον ιό στο σχολείο; Είναι ασφαλές ο μαθητής και η μαθήτρια να βρίσκονται σε ένα τμήμα 15 ατόμων κι ενός εκπαιδευτικού, ενώ την προηγούμενη ημέρα συμμετείχε σε πάρτι στο σπίτι συμμαθητή, ή συμμαθήτριας, με άλλα δέκα άτομα, χωρίς μάσκα και απόσταση; Δηλαδή, αν θα ανασταλεί η δια ζώσης διδασκαλία και επανέλθουμε στην τηλε-εκπαίδευση, θα σταματήσει η διασπορά του ιού και στα πάρτι;

ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, είναι προτιμότερο να λειτουργεί το σχολείο, όπου μπορούν να ελέγχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για την τήρηση των προφυλακτικών μέτρων, παρά οι μαθητές να βρίσκονται μακριά από τη σχολική αίθουσα, αλλά να μαζεύονται σε σπίτια, για να διασκεδάσουν και να «ξεσκάσουν» από την «κλεισούρα» στο σπίτι. Αναρωτιόμαστε αν οι μαθητές αυτοί και οι γονείς τους είναι υπεύθυνοι πολίτες. Σαφώς και είναι άγνωστες έννοιες γι’ αυτούς, η «ατομική ευθύνη» και ο αυτοσεβασμός.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, σε δύο σχολεία του Δήμου Καβάλας, στο 7ο Γυμνάσιο και στο 2ο Γενικό Λύκειο, πραγματοποιήθηκε έλεγχος ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στα 234 τεστ, συνολικά, βρέθηκαν 3 θετικά δείγματα, δηλαδή ποσοστό θετικότητας 1,28%. Εάν γινόταν έλεγχος σε δέκα μαθητές μετά από πάρτι, η θετικότητα θα ήταν υψηλότερη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.