Που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας με οριακή πλειοψηφία: Είναι παράνομη η απόφαση για τους καθηγητές του Δ.Ω.Κ.;

0
10

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τη σχέση εργασίας των 23 καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (Δ.Ω.Κ.), που κατέθεσαν δύο αγωγές εναντίον του Νομικού Προσώπου και του Δήμου Καβάλας, για την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους σε αορίστου χρόνου. Το δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από συζήτηση αρκετής ώρας, η οποία έληξε με ονομαστική ψηφοφορία, ενέκρινε την εισήγηση που έκανε το διοικητικό συμβούλιο του Ωδείου, που είναι ευνοϊκή στο αίτημα των καθηγητών. Την εισήγηση διάβασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Κοσμάς Χαρπαντίδης, ο οποίος απάντησε σε αρκετά ερωτήματα δημοτικών συμβούλων μερικά εκ των οποίων με καθαρά νομικό χαρακτήρα.

Υπήρξαν και πολιτικές τοποθετήσεις, όπως των επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ διατυπώθηκαν και επιφυλάξεις για την νομιμότητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου! Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο» και τέως δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, η οποία είπε ότι: «Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπό κράτος παρανομίας». Να σημειώσουμε ότι, η εισήγηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Καβάλας, είναι αντίθετη με την ικανοποίηση του αιτήματος των καθηγητών του Ωδείου και προειδοποιεί για τυχόν επιπτώσεις στους αιρετούς που θα ψηφίσουν υπέρ της «μονιμοποίησης».

Ακόμα, η δημοτική σύμβουλος, Αναστασία Ιωσηφίδου, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου να μάθει εάν θα υπάρξει οικονομική ζημία για τον Δήμο Καβάλας και πόση, εφόσον το δικαστήριο κάνει δεκτή τη δεύτερη αγωγή των καθηγητών, για την ακύρωση της απόλυσής τους το καλοκαίρι του 2019. Ο Κ. Χαρπαντίδης συμφώνησε πως μπορεί να υπάρξει η πιθανότητα αυτή, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει την οικονομική υποχρέωση για τον Δήμο. Ο Γιώργος Γραμμένος, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, πρότεινε να αποσύρουν οι καθηγητές την αγωγή αποζημίωσης, σαν ένδειξη «καλής θέλησης», ώστε να παρέχει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο την πολιτική του στήριξη στον αγώνα των καθηγητών. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως θα είναι δύσκολο, με βάση την νομολογία, να γίνει το αίτημα των καθηγητών, για την τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας, δεκτό από το δικαστήριο. Στην ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η Δ. Τσανάκα, καταγράφηκαν 17 θετικές ψήφοι, 7 αρνητικές, 8 αποχές και μία ψήφος «παρών». Δηλαδή, η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Ω.Κ. εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία, αφού στο «μπλοκ» των αρνητικών ψήφων προστίθενται οι αποχές και η ψήφος «παρών».

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019, οι καθηγητές του Δ.Ω.Κ. κάλεσαν τους υποψήφιους δημάρχους στο ξενοδοχείο «Εσπέρια», όπου ανακοίνωσαν, δια στόματος του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή, Ιούλιου Παπαδόπουλου, ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και ζήτησαν τη στήριξη του νέου δημάρχου. Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μερικοί υποψήφιοι δήμαρχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.