Σε μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καβάλας: Δύο ανθυπαστυνόμοι μίλησαν για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

0
43

Στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο». Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι, ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς μαθημάτων, που παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης, με θέμα τους κινδύνους του διαδικτύου και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Η εκδήλωση έγινε την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο του σχολείου και την παρουσίαση έκαναν οι ανθυπαστυνόμοι, Χρύσανθος Τζώτζης και Γεώργιος Ευσταθίου. Οι ομιλητές, χρησιμοποιώντας βίντεο και διαδραστικές εφαρμογές, μίλησαν για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τον διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbulling), τα όρια και τους κανόνες, όσον αφορά στην χρήση των διαδικτυακών παιχνιδιών και την ασφάλεια των συσκευών με ισχυρούς και έξυπνους κωδικούς. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά, με ερωτήσεις βασιζόμενες σε προσωπικές εμπειρίες, ενώ ταυτόχρονα λάμβαναν πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές.

Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά τους ομιλητές για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, μέσα από την οποία κατάφεραν με επιτυχία, να επισημάνουν τους κινδύνους του διαδικτύου, στους οποίους καθημερινά εκτίθενται τα παιδιά, αλλά και να προτείνουν τρόπους για την ασφαλή πλοήγηση και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.